Elly Mazlien: Bukan Ditujukan Kepada Sesiapa.

Elly Mazlien: Bukan Ditujukan Kepada Sesiapa.

19 Oktober – Setelah tujuh tahun tidak muncul dengan album, penyanyi dan pelakon, Elly Mazlein kini bakal muncul dengan single terbarunya yang berjudul “Sabarlah Hati” pada hujung tahun ini.

Menurut Elly, lagu berentak balada ciptaan Manusia Putih ini menceritakan tentang seorang wanita yang mengharapkan sebuah cinta yang kekal namun jodohnya terkandas di pertengahan jalan.

Apabila ditanya sama ada lagu tersebut ditujukan kepada sesiapa, Elly berkata, lirik lagu tersebut bukan bertujuan untuk ditujukan kepada mana-mana pihak, tetapi ia hanyalah sebuah mesej yang memberikan harapan agar semua orang tidak berdepan dengan situasi sedemikian.

“Sebab kita perempuan, jadi kita hendakkan sebuah kebahagiaan. Kadang-kadang kita suka berkongsi dengan orang tanpa memberitahu perkara yang sebenar. Saya harap lagu ini boleh sampai ke hati peminat yang mendengarnya,” katanya yang ditemui di majlis pelancaran treler filem “Awan Dania The Movie” di Skypark, Terminal Subang semalam.

Ketiadaan cincin di jari manisnya telah menimbulkan persoalan mengenai status pertunangannya dengan pengarah filem, Azmi Hatta.

Elly yang diminta mengulas mengenai status pertunangannya itu segera menafikan hubungan mereka semakin pudar dan menjelaskan bahawa dia terlupa untuk menyarungkan cincin kerana tergesa-gesa bersiap untuk hadir ke majlis.

“Iya, memang sudah setahun lebih kami bertunang tetapi masih belum membuat keputusan untuk berkahwin lagi. Jika kami sudah tentukan bila kami akan berkahwin, saya pasti akan beritahu. Memang dari dulu lagi saya kurang bercakap tentang tunang saya dan saya lebih suka bercerita tentang karier saya,” ujarnya lagi.

“Sekarang ni, kahwin pada usia lanjut pun tiada masalah. Apa-apa keputusan biarlah ikut kata hati. Keputusan yang dibuat semata-mata untuk ikut kata hati orang lain memang tak elok dibuat.”

Dalam perkembangan lain, Elly kini sedang sibuk dengan promosi filem terbarunya, “Awan Dania The Movie” yang mana beliau memegang watak sebagai Tania, seorang pramugari.

Pada masa sama, Elly turut sibuk dengan single terbarunya dan turut bakal muncul dalam teledrama “Mimpi Cindirella” dan “Rubiah”.

Baca seterusnya: Hepatitis B – What You Should Know

Previous post Jemaah Haji Malaysia Dinasihatkan Jaga Kesihatan Menjelang Wukuf Di Arafah
Next post Tiga Perlawanan Persahabatan Persediaan Untuk Piala AFF Suzuki
PjO